English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών

Υπάρχει ένας υπέροχος μυστικός κανόνας στη φύση, που ορίζει πως τρία πράγματα που ποθούμε περισσότερο στη ζωή μας, ευτυχία, ελευθερία, πνευματική γαλήνη, τ' αποκτούμε πάντα αφού πρώτα τα προσφέρουμε εμείς σε κάποιον άλλο.  (πηγή: http://www.gnomikologikon.gr/index.html)

1. Αφού διαβάστε το Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράψτε ποιες είναι οι 5 οικουμενικές αξίες και δώστε έναν ορισμό για καθεμία από αυτές (οικουμενικός είναι αυτός που αφορά ολόκληρο τον κόσμο και όχι μεμονωμένες χώρες ή ομάδες ανθρώπων).

2. Μη Κυβερνητικές οργανώσεις ονομάζονται οι οργανώσεις των οποίων η λειτουργία εξασφαλίζεται από ιδιωτικούς πόρους και σκοπός τους είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ομάδες που έχουν ανάγκη καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.
Επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες μη κυβερνητικών οργανώσεων (Μ.Κ.Ο) και καταγράψτε τους κυριότερους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.
Actionaid
Διεθνής Αμνηστία
Ένωση καταναλωτών για την ποιότητα ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ)
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Γιατροί του Κόσμου
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Ερυθρός Σταυρός
Greenpeace
Αρκτούρος
Θεόφιλος
Το χαμόγελο του παιδιού
Αλληλεγγύη

3. Αναζητήστε εδώ τις εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή σας. Επιλέξτε μία στην οποία θα σας ενδιέφερε να γίνετε μέλος. Εξηγήστε τους λόγους της επιλογής σας και αναφέρετε ποια οφέλη πιστεύετε ότι θα προκύψουν από τη συμμετοχή σας.

4. Ποια πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη σας, τα χαρακτηριστικά ενός καλού εθελοντή; Αντλήστε πληροφορίες και από τις παρακάτω υπερσυνδέσεις:
Γιατροί χωρίς σύνορα
Ερυθρός Σταυρός
Δίκτυο Μεσόγειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: