English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ραψωδία Α (στίχοι 54-306)


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ

  Αγαπητοί τηλεθεατές, βρισκόμαστε στο φημισμένο στρατόπεδο των Αχαιών, έξω από την Τροία, όπου εκτυλίσσονται σημαντικά και δραματικά γεγονότα.

  Να σας θυμίσουμε ότι όλα άρχισαν, όταν ο αρχηγός των Ελλήνων ο Ατρείδnς Αγαμέμνων πήρε ως λάφυρο για γυναίκα του την ιέρεια του θεού Απόλλωνα και κόρη του επίσης ιερέως Χρύση, την Χρυσιίδα. Ο ιερέας όπως ήταν αναμενόμενο κατέφθασε στο στρατόπεδο προσφέροντας λύτρα για την απελευθέρωση της κόρης του. Όλοι οι Έλληνες φώναζαν να δοθεί αυτή πίσω, αντίθετα ο Αγαμέμνονας όχι μόνo δεν δέχθηκε, αλλά τον έδιωξε προσβάλλοντας και φοβερίζοντας τον.

  Από πληροφορίες που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, γνωρίζουμε ότι ο ιερέας ζήτησε από τον θεό Απόλλωνα να πληρώσουν οι Δαναοί για τα δάκρυά του και όπως ήταν αναμενόμενο αγαπητοί τηλεθεατές ο θεός ακούγοντας τον ιερέα έστειλε φοβερή αρρώστια στο στρατόπεδο.

  Μετά από τα παραπάνω η κατάσταση στο στρατόπεδο είναι δραματική, καθώς μετά από εννέα ημέρες που θερίζει τους Έλληνες φοβερός λοιμός, οι νεκροί είναι πολλοί και πάρα πολλοί οι άρρωστοι. Αυτή την στιγμή, 10η μέρα του λοιμού, λαμβάνει χώρα γενική συνέλευση την οποία συγκάλεσε ο θεϊκός Αχιλλέας και στην οποία ανέφερε ότι  υπάρχουν φόβοι ή να πεθάνουν όλοι στο στρατόπεδο ή να γυρίσουν άπραγοι πίσω στην πατρίδα.  Έχουμε πληροφορηθεί από τις γνωστές πηγές που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι n θεά Αθηνά έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στον θεϊκό Πηλείδη Αχιλλέα ότι η αρρώστια προήλθε από τον θεό Απόλλωνα.  Για τον λόγο αυτόν ο Αχιλλέας ζήτησε από τον μάντη Κάλχα να ενημερώσει τους Έλληνες για ποιόν λόγο ο Φοίβος είναι δυσαρεστημένος.

  Σ’ αυτό το σημείο όμως θα διακόψουμε για διαφημίσεις και στη συνέχεια θα σας μεταδώσουμε σε αποκλειστικότητα φοβερές σκηνές από την σύγκληση, όπου θα παρακολουθήσετε την φραστική σύγκρουση που συνέβη μόλις πριν λίγα λεπτά ανάμεσα στον αρχηγό Αγαμέμνονα και τον ηρωικό Αχιλλέα.

Για το κανάλι «ΒΗΤΑ 3», Ε. Μ.
Μείνετε μαζί μας.

Εικόνες που συγκέντρωσαν μαθητές με θέμα το θυμό του Αχιλλέα και την επέμβαση της Αθηνάς:







Δεν υπάρχουν σχόλια: